4 tips om natuur in je interieur te integreren

0 0
haal de natuur in huis

Het voorjaar is het perfecte moment om je huis op te knappen en inspiratie uit de natuur te halen met biophilic design. Maar je kunt natuurlijk op iedere dag van het jaar aan je interieur werken. Biophilic design betekent simpelweg dat je natuurlijke elementen in je huis brengt. Dat is niet alleen mooi om te zien, het zorgt ook voor een gezonde leefomgeving. Hier zijn wat ideeën om de natuur in je huis te halen:

Creëer rust

Als je door een bos wandelt, voel je vaak rust en kalmte. Diezelfde rust kun je ook in huis halen. Kies bijvoorbeeld voor een voordeur met een houtnerfpatroon. Dat ziet eruit als echt hout en zorgt voor een warm welkom. Andere keuzes, zoals houten plafondbalken, houten meubels en houten vloeren, geven je huis een natuurlijke uitstraling.

Laat licht binnen

Zonlicht is belangrijk voor een frisse sfeer. Doe de gordijnen open en laat het licht door de ramen stromen. Je kunt ook kiezen voor ramen die extra licht binnenlaten, zoals tuinramen of panorama ramen. Die zorgen voor een lichte en ruime sfeer in huis. Ook kun je denken aan glazen deuren, schuifpuien of dakramen om meer natuurlijk licht binnen te laten. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Voeg planten toe

Planten brengen leven en frisheid in huis. Zet wat kleine plantjes op de vensterbank voor wat kleur en textuur. Grotere planten bij de deur zorgen voor een gastvrije sfeer. Je zou ook een moswand of een mosschilderij kunnen ophangen. Die vergen tevens weinig tot geen onderhoud. En vergeet geen verse bloemen neer te zetten op plekken zoals de keukentafel en salontafel. Gebruik mooie vazen om het geheel af te maken.

Creëer sfeer

Wil je een echt natuurlijke sfeer creëren? Maak dan gebruik van steen, zoals steen fineer. Dat zijn dunne stukjes steen die je bijvoorbeeld als achterwand in de keuken kunt gebruiken. Het zorgt voor een robuuste en natuurlijke uitstraling in huis. Het toevoegen van natuurlijke elementen aan je interieur kan je huis veranderen in plek waar je je echt op je gemak voelt. Heb jij al groen in je interieur?

You might be interested in …

Binnenmoestuin

Jouw eigen binnen moestuin

Verse kruiden en groenten kweken in huis Je hebt misschien wel eens gehoord dat je groene vingers nodig hebt om planten te laten bloeien. Maar ik kan je vertellen dat het met een beetje geduld, […]

0
groene muur in huis

Binnenshuis verticaal tuinieren

De opkomst van de groene muur Er is de afgelopen jaren een groeiende trend ontstaan op het gebied van binnenhuisarchitectuur en tuinieren – de groene muur. Deze levendige, groene toevoegingen aan het interieur van het […]

1